viernes, 30 de octubre de 2009

Fes-me cas...

Si arriba la nit i escoltes al silenci, si la soletat et troba i té ganes de jugar amb tu... fes-me cas, mirara-la als ulls sense dir paraula i convida-la a passar.

Si arriba la nit i embravida fa sonar el timbre de la porta... fes-me cas, obri-la, deixa-la passar, no deixes a soles la soletat a l'escala perquè pot fugir... se'n pot anar.

Si arriba la nit i no tens més remei que sopar amb tu mateix... fes-me cas, ompli el got fins a dalt, prepara el millor menjar, posa't apanyat, lleva't el davantal.

Si el teu llit és una plaça en hivern, gelada, trista, sense gent... fes-me cas, no deixes que se'n vaja la soletat, mima-la, acomoda-la.

Si de matinada t'entren ganes de fer un pis i el pes de la soletat no et permet alçar-te del llit... fes-me cas, aguanta fins que no pugues més, deixa còrrer la teua vanitat i continua dormint sofrint o humit.

Si quan t'alces, durant el got de llet, encara està fen-te companyia això és amistat... fes-me cas, senta-la en la cadira de davant i pregunta-li què és el que has fet mal. Tal vegada, et contarà, aprendràs i se n'anirà.

16 comentarios:

  1. No les hables de soledad a los niños... ;)

    Me encantan algunas de las poesías y relatos que habéis escrito. La de Paula la estaba viviendo mientas la leía.

    A mí me da vergüenza que me lean, escribo para mí. A ver si me lanzo y os escribo alguna cosilla.

    No dejéis de escribir. Besitos.

    ResponderEliminar
  2. Hola "Anónimo". No creo que el tema sea la soledad, al menos no era mi intención, sino aprender de todo lo que te puede llegar a pasar, ya sea bueno o malo.

    Gracias por participar, aquí estamos para lo que quieras.

    Un abrazo

    ResponderEliminar
  3. molt bonico es molt espresiu magra molt dasi agarrare idees per a escriure.A i ola

    ResponderEliminar
  4. Alba, no t'amagues darrere de "anónimo" que sé que ets tu... jejeje

    Ja era hora de que participares, a veure si ens envies alguna de les teues històries o pemetes que tant ens agradaven, val?

    A veure si coincidim prompte i ens contes històries de l'institut.

    Una abraçada.

    ResponderEliminar
  5. El text m'ha agradat, però no sé si els xiquets de 5é de Primària són capaços d'entendre això...

    L'altre dia els vaig escriure a la pissarra una cançó als meus xiquets de 2n d'ESO (Ara ja no és hora, de Sergio Dalma) i no eren capaços de comentar-la de manera encertada...

    Salutacions des de l'IES La Serrania.

    ResponderEliminar
  6. Hola Teresa, estem encantats de llegir-te.

    El text va nàixer després d'un comentari que es va fer a l'aula. Vam divagar sobre la necessitat de conviure amb problemes per saber solucionar-los i aprendre d'ells.

    La soletat va ser un dels problemes dels que parlàrem.

    De segur que el llenguatge utilitzat, com tantes altres vegades ens passa, no és el més adequat per xiquets de 10 anys, però estic segur que el missatge pot arribar i ens pot ajudar a reflexionar.

    Em sembla un exercici fantàstic comentar cançons, aquesta en concret no la conec, però faré el possible per escoltar-la. Si una professora li la fa escoltar als seus alumnes serà per alguna bona (o mística) raó.

    Un plaer. Si voleu participar al nostre raconet amb algun conte, història, cançó, llegenda, poema, acudit o qualsevol altra forma de regalar paraules, només heu d'escriure-nos.

    Per cert, ens sembla molt interessant el vostre raconet.

    Saltacions.

    ResponderEliminar
  7. Es múy bonito este texto ,esta muy bien hecho

    ResponderEliminar
  8. chistes, como se dice paraguas en arabe, pa no mo ja me

    ResponderEliminar
  9. Ja estaras content Jordi he sigut jo la visitant3.000.I soc de la teua classe avore si saps qui soc.Es vegem el dilluns i si ho saps mo dius val.Adeu!

    ResponderEliminar
  10. Jordi ja saps qui soc.Espera!Qui soc bo si ho averigue ja tes criure.Asta el dilluns!

    ResponderEliminar
  11. hola jordi com ba aixo

    ResponderEliminar
  12. Joooordiiii kuant de temps sense entrar al blog k sapigues k mencanta i mencante tame els seus poemes Bueno res mes sole s k pases un BON NADAL

    ResponderEliminar